Kireçli Sular

Nüfusun yarısından fazlasının sert su bölgelerinde yaşadığı ülkemizde kireç birikmesi önemli bir sorundur. Neredeyse tüm mutfak aletleri etkilenir, ancak su ısıtıcılar kireçle tıkanmaya eğilimlidir ve verimli bir şekilde çalışmaya devam etmeleri için düzenli temizlemeye ihtiyaç duyarlar - ve bir sonraki çayın içinde yüzen istenmeyen kireçli beyaz tortular almamanızı sağlamak için yapmanız gerekenler:

Kireci temizlemenin en hızlı ve en kolay yolları ve kullanılacak en pratik ürünler:

Su ısıtıcımı neden temizlemem gerekiyor?

Kireç tortusu zararlı değildir, ancak göze hoş gelmez, suyun tadını etkiler ve su ısıtıcınızın daha az verimli olmasını sağlar, kaynaması daha uzun sürer ve kullanım ömrünü kısaltır. 

Çaydanlıklar, Kettle yani Elektrikli Çaydanlıklar , şofbenler içinde kireç birikebilir . 

Su ısıtıcımı temizlemenin en iyi yolu nedir?

İki seçenek var - ticari bir kireç çözücü kullanın veya daha doğal bir kireç çözme yolunu seçin.

Eski yaklaşımı benimsemek istiyorsanız, mağazalarda birçoğu metal veya plastik su ısıtıcılar için özel olarak tasarlanmış ve bazıları şaşırtıcı derecede çevre dostu olan çok sayıda kireç temizleme ürünü bulunmaktadır. Bunlar genellikle kullanımı kolay ve etkilidir; dezavantajı, normalde doğal yöntemlerden daha pahalı olmalarıdır ve tüm kireç çözücüler her tür su ısıtıcısına uygun değildir, bu nedenle her zaman kontrol edin. Aşağıda en iyi önerilerimizi bulacaksınız.

Doğal su ısıtıcısı temizleyicileri

Su ısıtıcınızı temizlemek için günlük ev malzemelerini kullanmayı tercih ediyorsanız, iki ana seçeneğiniz vardır. 

İlki sirke: Fişi takılı olmayan su ısıtıcınızı yarı beyaz sirke ve yarım su karışımıyla doldurun ve bir gece bekletin. Sabah olduğunda, kireç parçalar halinde dökülmelidir. İçini iyice durulayın ve su ısıtıcısını tekrar hizmete sokmadan önce en az bir parti tatlı su kaynatın. Bu kireç çözme yöntemi ucuz ve çevre dostudur; olumsuz yanı, oldukça kötü kokulu olabilmesidir.

Bu uymuyorsa, popüler bir alternatif limon suyudur. Fişi çıkarılmış bir su ısıtıcısını dörtte bir oranında limon suyuyla doldurun ve bir saat bekletin, ardından su ısıtıcısına su doldurun ve kaynatın. Kaynamış suyu soğumadan boşaltın, ardından birkaç kez soğuk suyla iyice durulayın. Bu, sirkeden çok daha güzel kokar ve çevre dostudur - ancak çok fazla limon kullanır.

Hangi yöntemi kullanırsanız kullanın, çok fazla kireç varsa, tamamen temizlemek için işlemi bir defadan fazla tekrarlamanız gerekebilir.

Su ısıtıcımın kirecini ne sıklıkla temizlemeliyim?

Sert su bölgesinde yaşıyorsanız, su ısıtıcınızı ayda bir kez kireçten arındırmanız gerekir: Kireç oluşumuna ne kadar çok izin verirseniz, temizlenmesi o kadar zor olur. Bununla birlikte, düşük kalsiyum ve magnezyum konsantrasyonlarına sahip yumuşak bir suyunuz varsa, kireç çözme işleminden çok daha az sıklıkta kurtulabilir veya hiç kurtulabilirsiniz.

Su yumuşatıcı yardımcı olabilir mi?

Su yumuşatıcılar, iyon değişimi adı verilen bir işlemle musluk suyunuzdan kireç oluşumuna neden olan kalsiyum ve magnezyumu temizler. Su ısıtıcınız - çamaşır makineleri ve bulaşık makineleri gibi diğer ev aletleriyle birlikte - daha uzun süre dayanır ve varsa daha iyi performans gösterir. Daire girişine takılabilir. Bazen bu tip filtreleri takmak yer bakımından mümkün olmayabilir.

Çaydanlığınızdaki kireçten kurtulmanın en pratik yolu iyon değiştirici kullanan Akıllı Sürahilerdir. Bu Sürahilerden doğrudan içme suyu elde edebilir, ev aletlerine su koyabilirsiniz. Bu sayede en pratik ve heaplı yoldan kireçsiz su elde etmiş olursunuz. 

Temizleme malzemeleri ek maliyeti de ortadan kalkmış olur.

Bluefox Arıtmalı Sürahi | Aquaphor Filtreli Sürahi


Comments

Popular posts from this blog

Akıllı Sürahi ,Su Arıtan Sürahi, Su Arıtma Sürahisi Hakkında Püf Noktalar

Bluefox Su Arıtma Sürahisi Yedek Kartuş