Akıllı Sürahi ,Su Arıtan Sürahi, Su Arıtma Sürahisi Hakkında Püf Noktalar



Su Arıtmalı Sürahi|Akıllı Sürahi Fiyat|Akıllı Sürahi Kartuş

Su Arıtmalı Sürahi,

Yurtdışında ve 20 senedir de İstanbul'da kullanmakta olduğum, içinde su arıtma kartuşu bulunan plastik sürahi.


Çeşme suyunu temizleyip içilebilir hale getiren akıllı sürahiler, hem sağlıklı su tüketmenizi sağlıyor, hem de damacana masrafınızı yarı yarıya indiriyor. Damacana sipariş masrafınızda sıfırlanıyor: telefon,zaman..vb..

Ben Brita ve Bluefox sürahileri kullandım. En son kullandığım Bluefox, kristal görünüşlü daha kibar.
www.groupenerji.shop sitesinden almıştım. Bluefox Sürahi Group Enerji firması tarafından pazarlanıyor. Bluefox TÜRK markası. Hesaplı emsallerine göre Kargo dahil 89TL almıştım 07/2019  (bir adet kartuş içinde). Kartuşlarda hesaplı (Kartuşlar hakkında daha sonra güzel bir bilgi paylaşacağım) Son baktığımda tükenmişti. Kartuşlar Universal . Başka marka kartuş başka marka sürahiye uyabiliyor. Esas önemli olan kartuşlarının hesaplı olması.Sürahiyi bir kere alıyorsunuz ama kartuşlar sürekli alınıyor. Toptan da satılıyor  https://www.groupenerji.shop/kategori/su-aritmali-surahi sitesinde.



Son zamanlarda yeni çıkan teknolojiler sayesinde suyu daha da güzel arıtmak mümkün oldu.

Su Arıtma Sürahisi kartuşları içinde neler var?

1-Küçük parçacıkları tutmak üzere tasarlanmış küçük gözenekli parçacık filtresi veya filesi
2- Kloru tutmak üzere bulunan aktik karbon- hindistan cevizi kabuklarından yapılmış.
3-İyon değiştirici reçine bulunuyor-suyu yumuşatıyor.
4-Parçacık filesi PP ( Bluefox kartuşlarda bulunuyor -  brita model kartuşlarda çıkmadı açtım baktım, bu 4. filtre yok) 
Kartuşa alttan bakınca beyaz file görünmüyorsa yoktur. Onun için bazen küçük siyah parçaların suya karıştığı şikayetleri belirtilmiş bazı sitelerde.

Bu kartuşlar 150-160 litreye kadar, bazen bulunduğunuz yere göre daha uzun ömürlü olabiliyor.(Musluk filtresi ile kullanırsanız bu süre uzuyor)

Akıllı Sürahi Ön Arıtma - Musluk Filtresi
Benim bu yazıyı ele alıştaki asıl sebebim Akıllı sürahi ön arıtma . Son çıkan seramik filtreli musluk ucu su arıtmalar sayesinde akıllı sürahi içine daha kaliteli su koymak mümkün. Bu da kartuşun ömrünü uzatıyor ve daha kaliteli su sağlıyor.
Seramik, sürahi kartuşunun filtre edemeyeceği çok küçük suda erimiş halde bulunan çamur, tortu gibi maddeleri tutuyor.
Yukarıda kullanılmış bir seramik filtre. Bu filtreler zımpara ile temizlenerek tekrar kullanılmaları mümkün. Dolayısı ile böyle bir arıtma kullanmak, akıllı sürahi kullananlar için büyük bir su kalitesi getiriyor ve kartuş tasarrufu sağlıyor. Son Satış fiyatı bu filtrenin kargo dahil 75 tl idi. Eğer yedek kartuş ile alınırsa 89TL.
Bu sitede birçok satın alma seçenekleri mevcut.

Musluk filtresinin takılması basit: https://youtu.be/9TV20kIEy5E


Sürahinin üzerinde bulunan LCD ekrana fazla takılmamak lazım. Ekran bir yardımcı, suya bağlı olarak çalışmıyor. Sadece geri sayım yapıyor. Kurulunca 60 gün ile başlıyor ve her 24 saatte bir gün eksiliyor. Bu sürenin sonunda tekrar 60 gün başlıyor.
Eğer tatile gittmişseniz , sürahiyi kullanmasanızda bu geri sayım devam ediyor. Bunu dikkate almak lazım. https://youtu.be/zduIbYHYoZU  Süreyi 60 güne geri saydırmanız düğmeye 8 saniye basarak mümkün.
Musluk ucu arıtma kullandığınız takdirde bu süreyi su kalitesi bozulmadan rahatlıkla aşabilirsiniz. Ben aşıyorum. Xiaomi TDS metrem var ölçüyorum.

Son kullandığım kartuşlardan da bahsetmek istiyorum. İlk önce ilk kartuşu aldığınızda dikkat etmeniz gereken nokta, herkesin kaçırdığı nokta,  kartuşun kenarında şeffaf Oring var yani conta, bu contayı kesinlikle kartuşla birlikte, kartuş bitince atmayınız, SAKLAYIN,  çünkü bu contayı yeni kartuşlarda kullanmanız lazım (Son aldığım Brita kartuşlardan çıkmadı)  yoksa kartuş suyu arıtmadan sürahiye kaçırır . Suyunuz sürahiye çabuk doluyorsa bu contanın eksikliğindendir.


İkinci önemli nokta bazı bölgelerde suyun kalitesi daha kötü bunun için daha yavaş arıtma gerekiyor. Son aldığım kartuşların altında ayar düğmesi var su çıkış ayarı yapılabiliyor. Bu da suyu daha çok arıtmak demek oluyor. Su çabuk geçerse karbon ve reçine içinden çabuk geçmiş oluyor az arıtılıyor. Bu kartuşlar sayesinde su akışını ayarlamak mümkün.


Pet şişelerin çevreye verdiği zararları durdurmak, kullanma tercihlerimizi değiştirmekle mümkün.

İlgili siteler:

Online Satış


Youtube Akıllı Sürahi Tanıtım Videosu:



Popular posts from this blog

Su Arıtma Nedir? Su arıtma cihazları ve TDS metre, Yumuşak Su,Suda ki Mineraller